Как да забавим актуализирането на RSS-а в WordPress

Всеки който се опитва да поддържа блог със собствено съдържание се е сблъсквал с проблемите когато някой друг по-авторитетен сайт му публикува съдържанието.

Едно от възможните решения е да не публикува цялото съдържание през RSS но това налага неудобства на редовните читатели като мен които четат почти изцяло през любимия Google Reader.

Друго възможно решение, което е и препоръчано и от изтъкнати SEO оптимизатори е да публикуваме RSS емисията с известно закъснение от например 20 мин. По този начин Google ще индексира първо нашия блог с уникално съдържание и ще ни разпознае като източника на това съдържание, и след това няма особенно значение колко други блога и портали копират това съдържание, то ще бъде разпознато от Google като дублирано съдържание,  по този начин си решаваме един голям проблем.

В публикакцията на Иво Илиев : Как да забавим актуализирането на RSS-а в WordPress ни се представя подробна информация как лесно можем да направим всичко това, аз го направих за по-малко от 1 мин.

Инструмент с който може да направите проверка за дублирано съдържание ни предоставя seo оптимизатора cloxy

А Вие как се защитавате от кражба на информация?

Публикувано в SEO, wordpress с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.